Allegio Hemtjänst i Österåker

Vi finns valbara i Österåker. Kontakta oss gärna så kommer vi på ett hembesök. Varmt välkomna att välja oss!
130 135 Malena

Malena Törnqvist,
Enhetschef Österåker

Vad vi gör

Vi på Allegio kan hjälpa till med hemtjänst, larmryck, hemservice (RUT-tjänster), matlådor och ledsagning.

Vi utför hemtjänst på uppdrag av Österåkers kommun. Via biståndsbeslut kan man få hjälp med tex. Ledsagning, avlösning, städ, inköp och personlig omvårdnad. Är du osäker på vad du kan ansöka om för hjälp så hjälper vi gärna till och berättar mer.

Du kan också få beviljat trygghetslarm. Som en extra trygghet att du kan kalla på hjälp om du tex ramlar i hemmet och behöver hjälp att komma upp.

Utöver hemtjänst så kan man också köpa tjänster från oss privat via RUT-avdrag. Dessa tjänster kostar 219 kr efter RUT-avdrag.

Exempel på dessa tjänster är:

  • Städning
  • Enklare trädgårdsarbete
  • Fönsterputs
  • Promenader

Via ditt biståndsbeslut kan man också ansöka om hjälp med matlådor. Dessa lådor hämtar vi dagligen på Solskiftesköket utifrån vad man beställt och levererar sedan ut till er kunder. Dessa matlådor kostar 63 kr styck och då ingår mat, dryck, bröd, smör och efterrätt. Det går även att endast få middagsmaten utan tillbehör för 52 kr.

Man kan via biståndsbeslut få beviljad tid för ledsagning om du tex önskar gå ner till centrum för att köpa lite nya kläder eller om du behöver sällskap till och från fotvården.

Det går också att köpa tid för ledsagning via RUT-tjänster.

Hur vi arbetar

Kunskap i demens och personcentrerad omsorg

Våra medarbetare har genomgått utbildningen stjärnmärkt demens via svenskt demenscentrum.  Vi ser en ökad andel dementa personer som fortfarande bor hemma vilket gör att denna utbildning underlättar arbetet för våra medarbetare för att kunna ge den bästa möjliga hjälp i hemmet. En stor del i detta är att arbeta personcentrerat och utgå ifrån varje persons unika livssituation.

Kontinuitet med samma kontaktman alla vardagar

För att skapa goda förutsättningar för trygghet och god omvårdnad och service erbjuder vi samma kontaktman alla vardagar. Det innebär att samma undersköterska kommer till dig måndag till fredag dagtid. på kväll och helg kommer vårt övriga medarbetare.

Hur får jag Hemtjänst

01.

Ansök om hemtjänst

I Österåker finns vi valbara utifrån lagen om valfrihet (LOV). I korthet går det till så att du först får träffa en biståndshandläggare, som gör en bedömning av vilka behov du har och vad du kan beviljas. Priset för hemtjänst är detsamma oavsett utförare. Ansök direkt nedan till din lokala kommun.

02.

Välj Allegio som utförare

När du fått din ansökan om hemtjänst beviljad kan du välja oss på Allegio som är en godkänd leverantör. Om du inte är nöjd med din nuvarande hemtjänst har du alltid rätt att byta till Allegio. Vi på Allegio har god erfarenhet av kommunal handläggning. Ta gärna kontakt med oss så vägleder vi dig.

03.

Allegios hemtjänst startar!

Vi kontaktar dig och bokar ett hembesök där vi skriver en genomförandeplan och utser en fast omsorgskontakt som går till dig dagligen. Du får en Allegio-hempärm med allt material samlat på ett ställe.

Följ oss gärna på Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Våra Medarbetare

Vi har medarbetare från flera olika länder och kan därför erbjuda flera olika talade språk. Till exempel Arabiska, persiska, polska, ryska. Vi har även en medarbetare som kan teckenspråk.

Vi kan alltid bli bättre

För att vår kvalité på tjänsterna vi utför ska vara den absolut bästa så har vi ett kvalitetssystem. Här kan våra medarbetare lägga in händelserapporter som vi sedan kan arbeta utifrån för att förbättra vårt arbete. Vi har även kvalitétsmöten minst 1 gång i månaden. På dessa möten diskuterar och analyserar vi hur vi kan arbeta för att förbättra det som inträffat och samtidigt motverka att det händer igen. Efter det så tar vi upp alla händelser på kommande arbetsplatsträff så att alla medarbetare är delaktiga i förbättringsarbetet vi lägger fram.

Har du förbättringsförslag till vår verksamhet – kontakta oss!

Så säger våra kunder

Vanliga frågor & svar

Mer info kommer!

Kontaktuppgifter

Vi finns valbara i Österåker. Kontakta oss gärna så kommer vi på ett hembesök. Varmt välkomna att välja oss!

130 135 Malena

Enhetschef

Malena Törnqvist

130 135 Malena

Enhetschef

Malena Törnqvist

Bild till hemsidan - Ann-Sofie - Österåker 1

Planeringsledare

Ann-Sofie Karlsson

Therese Wallin 135

Planeringsledare

Therese Wallin

Här ligger vårt kontor - välkommen på besök!