Allegio Hemtjänst i Rinkeby-Kista

Vi finns valbara i Rinkeby-Kista-Tensta. Kontakta oss gärna så kommer vi på ett hembesök. Varmt välkomna att välja oss du också!

140 Elin

Elin Tornberg
Enhetschef Rinkeby-Kista

Vad vi gör

Vi på Allegio kan hjälpa till med hemtjänst, larmryck, hemservice (RUT-tjänster), matlådor och ledsagning.

Hemtjänst i form av omvårdnad, service och larmtillsyner utför vi dygnet runt – årets alla dagar. Vi finns nära tillhands med duktiga medarbetare utifrån dina behov och önskemål.

Vi erbjuder städ, flyttstäd, fönsterputs och enklare trädgårdsskötsel för 240kr/h efter RUT-avdrag.

Vi erbjuder manglad tvätt genom ett tvätteri som vi har avtal med. Detta är väldigt uppskattat av många!

Vi erbjuder goda tillagade matlådor, både kylda och varma från Tunet. Kostnad per låda är 85 kr.

Du som vårdar en närstående kan få avlösning i hemmet. Upp till 16 timmar avlösning i månaden är gratis. En ledsagare är en person som kan hjälpa dig som har en funktionsnedsättning att vara med i sociala och kulturella aktiviteter. Det kostar ingenting att få stöd av en ledsagare.

Hur vi arbetar

Kunskap i demens och personcentrerad omsorg

Våra medarbetare har genomgått utbildningen stjärnmärkt demens via svenskt demenscentrum.  Vi ser en ökad andel dementa personer som fortfarande bor hemma vilket gör att denna utbildning underlättar arbetet för våra medarbetare för att kunna ge den bästa möjliga hjälp i hemmet. En stor del i detta är att arbeta personcentrerat och utgå ifrån varje persons unika livssituation.

Kontinuitet med samma kontaktman alla vardagar

För att skapa goda förutsättningar för trygghet och god omvårdnad och service erbjuder vi samma kontaktman alla vardagar. Det innebär att samma undersköterska kommer till dig måndag till fredag dagtid. på kväll och helg kommer vårt övriga medarbetare.

Hur får jag hemtjänst

01.

Ansök om hemtjänst

I Rinkeby-Kista finns vi valbara utifrån lagen om valfrihet (LOV). I korthet går det till så att du först får träffa en biståndshandläggare, som gör en bedömning av vilka behov du har och vad du kan beviljas. Priset för hemtjänst är detsamma oavsett utförare. Ansök direkt nedan till din lokala kommun.

02.

Välj Allegio som utförare

När du fått din ansökan om hemtjänst beviljad kan du välja oss på Allegio som är en godkänd leverantör. Om du inte är nöjd med din nuvarande hemtjänst har du alltid rätt att byta till Allegio. Vi på Allegio har god erfarenhet av kommunal handläggning. Ta gärna kontakt med oss så vägleder vi dig.

03.

Allegios hemtjänst startar!

Vi kontaktar dig och bokar ett hembesök där vi skriver en genomförandeplan och utser en fast omsorgskontakt som går till dig dagligen. Du får en Allegio-hempärm med allt material samlat på ett ställe.

Följ oss gärna på Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Idag är det kanelbullens dag!
Anledningen till att den 4:e oktober valdes för Kanelbullens Dag var att Hembakningsrådet ville undvika att konkurrera med andra hösttraditioner. Dessutom ville de skapa en dag som betonade omtanke, vilket passade perfekt med firandet av internationella barndagen som också äger rum samtidigt.

Idag får alla kunder som vi besöker en varsin kanelbulle paketerad med extra kärlek och omtanke 🥰

 #proffseniäldreomsorgen
Kolla bara vilka härliga människor vi har som jobbar hos oss på Allegio. Det här är ju naturligtvis bara en bråkdel av alla, men visst är de fantastiska❤️
Ladda mera

Våra medarbetare

Vi har medarbetare från flera olika länder och kan därför erbjuda flera olika talade språk. Till exempel Arabiska, persiska, polska, ryska. Vi har även en medarbetare som kan teckenspråk.

Vi kan alltid bli bättre

För att vår kvalité på tjänsterna vi utför ska vara den absolut bästa så har vi ett kvalitetssystem. Här kan våra medarbetare lägga in händelserapporter som vi sedan kan arbeta utifrån för att förbättra vårt arbete. Vi har även kvalitétsmöten minst 1 gång i månaden. På dessa möten diskuterar och analyserar vi hur vi kan arbeta för att förbättra det som inträffat och samtidigt motverka att det händer igen. Efter det så tar vi upp alla händelser på kommande arbetsplatsträff så att alla medarbetare är delaktiga i förbättringsarbetet vi lägger fram.

Har du förbättringsförslag till vår verksamhet – kontakta oss!

Så säger våra kunder

Kundbrev

Frågor & svar

Det är en biståndshandläggare på stadsdelen som utreder ditt hjälpbehov.

Det finns en maxtaxa i hemtjänsten, det maximala beloppet du betalar per månad oavsett insatser – från 2021 är maxtaxan 2170 kr.

Kontaktuppgifter

Vi finns valbara i Rinkeby-Kista-Tensta. Kontakta oss gärna så kommer vi på ett hembesök. Varmt välkomna att välja oss!

140 Elin

Verksamhetschef

Elin Tornberg

Carina PL, Allegio Akalla

Planeringsledare

Carina Kemppi

Här ligger vårt kontor - välkommen på besök!