Allegio Hemtjänst i Falkenberg

Vi finns valbara i Falkenberg. Kontakta oss gärna så kommer vi på ett hembesök. Varje månad besöker vi flera kunder i området – varmt välkomna att välja oss du också!

Vad vi gör

Vi på Allegio kan hjälpa till med hemtjänst, hemservice (RUT-tjänster), matlådor och avlösning/ledsagning.

Vi utför hemtjänst på uppdrag av Falkenbergs kommun. Via biståndsbeslut kan man få hjälp med tex. Ledsagning, avlösning, städ, digitala inköp och personlig omvårdnad. Är du osäker på vad du kan ansöka om för hjälp så hjälper vi gärna till och berättar mer.

Du kan också få beviljat trygghetslarm. Som en extra trygghet att du kan kalla på hjälp om du tex ramlar i hemmet och behöver hjälp att komma upp.

Den biståndsbeslutade insatsen inköp i Falkenbergs Kommun sker via Mathem.  Läs mer om det här.

Utöver hemtjänst så kan man också köpa tjänster från oss privat via RUT-avdrag. 

Exempel på dessa tjänster är:

  • Städning
  • Enklare trädgårdsarbete
  • Fönsterputs

Man kan via biståndsbeslut få beviljad tid för ledsagning om du tex önskar gå ner till centrum för att köpa lite nya kläder eller om du behöver sällskap till och från fotvården.

Det går också att köpa tid för ledsagning via RUT-tjänster.

Hur vi arbetar

Kunskap i demens och personcentrerad omsorg

Våra medarbetare genomgår utbildning i stjärnmärkt demens via svenskt demenscentrum. Vi ser en ökad andel dementa personer som fortfarande bor hemma vilket gör att denna utbildning underlättar arbetet för våra medarbetare för att kunna ge den bästa möjliga hjälp i hemmet. En stor del i detta är att arbeta personcentrerat och utgå ifrån varje persons unika livssituation.

Kontinuitet med samma kontaktman alla vardagar

För att skapa goda förutsättningar för trygghet och god omvårdnad och service erbjuder vi samma kontaktman alla vardagar. Det innebär att samma undersköterska kommer till dig måndag till fredag dagtid. på kväll och helg kommer vårt övriga medarbetare.

Guldkant hos Allegio

Vi vill göra det lilla extra

Vi vill göra skillnad och ge det lilla extra. Att ge guldkant för oss på Allegio kan vara att uppmärksamma någons födelsedag, ta en tur med parcykel eller åka till badhuset i Falkenberg. 

Aktiviteter och simning med Allegio

Våra medarbetare

Vi är ingenting utan våra duktiga medarbetare! Kompetens är viktigt – vi har därför en hög utbildningsnivå på våra anställda och alla besitter gedigen erfarenhet inom vård och omsorg. Namnet Allegio kommer från latinets Legio som betyder ”utvalt manskap” – det är utifrån den devisen vi arbetar: vi vet att vi erbjuder den bästa tjänsten när vi också har de bästa och mest engagerade medarbetarna!  Hos oss träffar du samma personal alla vardagar. Vårt mål är att du som kund ska träffa så få medarbetare som möjligt.

Språk

Vi har medarbetare från flera olika länder och kan därför erbjuda flera olika talade språk. 

Allegio Falkenberg Medarbetare

Vi kan alltid bli bättre

För att vår kvalité på tjänsterna vi utför ska vara den absolut bästa så har vi ett kvalitetssystem. Här kan våra medarbetare lägga in händelserapporter som vi sedan kan arbeta utifrån för att förbättra vårt arbete. Vi har även kvalitétsmöten minst 1 gång i månaden. På dessa Kvalitétsmöten diskuterar och analyserar vi hur vi kan arbeta för att förbättra det som inträffat och samtidigt motverka att det händer igen. Efter det så tar vi upp alla händelser på kommande arbetsplatsträff så att alla medarbetare är delaktiga i förbättringsarbetet vi lägger fram.

Har du förbättringsförslag till vår verksamhet – fyll i formuläret!

Så säger våra kunder

Vanliga frågor & svar

Du kontaktar Falkenbergs kommun som utreder ditt hjälpbehov. Läs mer här

Priset är detsamma oavsett om du har kommunal eller Allegio som din hemtjänstutförare. Det finns en maxtaxa i hemtjänsten, det maximala beloppet du betalar per månad oavsett insatser – från 2022 är maxtaxan 2170 kr. Läs mer här

Ja, alla medarbetare från Allegio har ID-handlingar där det framgår tydligt att dem tillhör Allegio.

Vi rekommenderar att inte släppa in personer som inte kan uppvisa ID-handlingar som styrker Allegio som utförare.

Kontakta oss idag

Vi finns valbara i Falkenberg. Kontakta oss gärna så kommer vi på ett hembesök. Varmt välkomna att välja oss!
Tette

Verksamhetschef

Tette Cakaj

Lefi

Planeringsledare

Zaiti Mysheref