Allegio Hemtjänst i Danderyd

Vi finns valbara i Danderyd. Kontakta oss gärna så kommer vi på ett hembesök. Idag besöker vi flera kunder varje månad i området – varmt välkomna att välja oss du också!

Vad vi gör

Vi på Allegio kan hjälpa till med hemtjänst, hemservice (RUT-tjänster), matlådor och ledsagning.

Hemtjänst i form av omvårdnad, service och tillsyner 7-22 – årets alla dagar. Vi finns nära tillhands med duktiga medarbetare utifrån dina behov och önskemål.

Visste ni att vi har ett samarbete med Åsens tvätteri? Alla våra kunder som är beviljad tvätt i sitt biståndsbeslut får en fin tvättpåse av oss. Denna kommer vi och hämtar på måndagar, tvätteriet kommer sedan och hämtar din påse hos oss, tvättar, manglar, stryker och viker för att sedan förpacka i plast innan det levereras till oss igen. Vi tar sedan med din tvätt hem till dig bara ett par dagar efter att vi hämtat den. Det är en fröjd för våra medarbetare att få lägga in fint vikta kläder i garderoben hos våra kunder och att som kund få lägga sig i nytvättade och manglade lakan är en vardagslyx som vi tycker att alla våra kunder förtjänar. Givetvis betalar du inte något mer än din vanliga hemtjänstavgift för denna tjänst.

Vi erbjuder städ, flyttstäd, fönsterputs och enklare trädgårdsskötsel för 240kr/h efter RUT-avdrag.

Mer info kommer.

Hur vi arbetar

Kunskap i demens och personcentrerad omsorg

Våra medarbetare har genomgått utbildningen stjärnmärkt demens via svenskt demenscentrum.  Vi ser en ökad andel dementa personer som fortfarande bor hemma vilket gör att denna utbildning underlättar arbetet för våra medarbetare för att kunna ge den bästa möjliga hjälp i hemmet. En stor del i detta är att arbeta personcentrerat och utgå ifrån varje persons unika livssituation.

Kontinuitet med samma kontaktman alla vardagar

För att skapa goda förutsättningar för trygghet och god omvårdnad och service erbjuder vi samma kontaktman alla vardagar. Det innebär att samma personal kommer till dig måndag till fredag dagtid. på kväll och helg kommer vårt övriga medarbetare.

Våra medarbetare

Vi är ingenting utan våra duktiga medarbetare! Kompetens är viktigt – vi har därför en hög utbildningsnivå på våra anställda och alla besitter gedigen erfarenhet inom vård och omsorg. Namnet Allegio kommer från latinets Legio som betyder ”utvalt manskap” – det är utifrån den devisen vi arbetar: vi vet att vi erbjuder den bästa tjänsten när vi också har de bästa och mest engagerade medarbetarna!  Hos oss träffar du samma personal alla vardagar. Vårt mål är att du som kund ska träffa så få medarbetare som möjligt.

Språk

Vi har medarbetare från flera olika länder och kan därför erbjuda flera olika talade språk. Till exempel Arabiska, persiska, polska, ryska. Vi har även en medarbetare som kan teckenspråk.

Vi kan alltid bli bättre

För att vår kvalité på tjänsterna vi utför ska vara den absolut bästa så har vi ett kvalitetssystem. Här kan våra medarbetare lägga in händelserapporter som vi sedan kan arbeta utifrån för att förbättra vårt arbete. Vi har även kvalitétsmöten minst 1 gång i månaden. På dessa möten diskuterar och analyserar vi hur vi kan arbeta för att förbättra det som inträffat och samtidigt motverka att det händer igen. Efter det så tar vi upp alla händelser på kommande arbetsplatsträff så att alla medarbetare är delaktiga i förbättringsarbetet vi lägger fram.

Har du förbättringsförslag till vår verksamhet – kontakta oss!

Så säger våra kunder

Vanliga frågor & svar

Det är en biståndshandläggare i Danderyds kommun som utreder din ansökan.

Priset är detsamma oavsett om du har kommunal eller Allegio som din hemtjänstutförare. Det finns en maxtaxa i hemtjänsten, det maximala beloppet du betalar per månad oavsett insatser – från 2022 är maxtaxan 2170 kr. 

Ja, alla medarbetare från Allegio har ID-handlingar där det framgår tydligt att dem tillhör Allegio.

Vi rekommenderar att inte släppa in personer som inte kan uppvisa ID-handlingar som styrker Allegio som utförare.

Kontakta oss idag

Vi finns valbara i Danderyd. Kontakta oss gärna så kommer vi på ett hembesök. Varmt välkomna att välja oss!
Allegio Maaike

Enhetschef

Maaike Hartgerink-Bus

Planeringsledare

Annelie Olsson